En tæt installation

er alfa og omega. Brug HF tætte komponenter.

Kabler og stik til tv

Det er nødvendigt, at man har en korrekt husinstallation, når man skal se digitalt tv.

Smørum Kabelnet udsender DVB-C MPEG4 signaler samt nogle få analoge signaler.

I en korrekt husinstallation vil det digitale signal være i orden, og det opnår man kun hvis alle coax-kabler, fordelere og connectorer frem til fjernsynet er i orden Og installationen er såkaldt ’HF-tæt’. Signalniveauet skal også være af passende styrke. Hvis der skal fordeles til flere tv undervejs, skal der indskydes en lokalforstærker i en god kvalitet.

Det anbefales kun at købe udstyr som er "Yousee Ready".

Det lyder måske besværligt, men det er faktisk ikke anderledes, end det hele tiden har været for modtagelse af ordentligt analogt tv. Hvis din installation har været i orden til modtagelse af ordentligt analogt tv, bør installationen også virke tilfredsstillende til digitalt tv. Problemet er imidlertid, at nogle husinstallationer gennem årene har fået lov til at forfalde ved benyttelse af dårlige signalfordelere og antennestik, f.eks. de såkaldte ”plastik vinkel stik” eller med for dårlige antenneforstærkere. Ved analogt tv har mange desværre accepteret alt for dårlige tv-billeder, som i kvalitet ligger langt under hvad der udsendes fra Smørum Kabelnets hovedstation, måske ikke på alle kanaler, men på nogle. Når en husinstallation er forringet af den ene eller den anden grund, så viser det sig typisk ikke på alle kanaler på en gang, men kun på nogle. 

 

Eksempler på konsekvenser af en dårlig husinstallation kan være:

  • Billederne hakker i stykker, fryser, pixellerer (danner mosaik-blokke), på uforudsigelige tidspunkter. 

De største syndere er:

  • ”Plastik vinkel stik”, se beskrivelsen ’Hvad er en utæt HF installation’ 
  • Dårligt samlede kabler
  • Utætte kabelsamlinger 
  • Indstråling af lysnetstøj i antennekablet, specielt hvis antennekablerne ikke er dobbeltskærmede 
  • Indstråling af andre uønskede signaler

Kabelsamlinger skal helst udføres med krimpede connectorer. De kaldes F-connectorer. De skal påmonteres (krimpes) med en speciel krimpetang (ikke en vandpumpetang eller lign.), og de bør ikke være udført med den slags F-connectorer, man vrider rundt på coax-kablet med håndkraft, fordi dette ikke er særlig holdbart.

Se evt mere her.

Vi har fundet en video (Youtube) om utætte hjemme installationer. Har du problemer med tv-signal der hakker eller pixilere, så kunne det være en idé at kiggeOpens external link in new window her.

Hvis du mener at din husinstallation er i orden, og du oplever nogle af de ovennævnte problemer, bør du have besøg af en tekniker. Smørum Kabelnet skal levere et korrekt signal med tilstrækkelig signalstyrke til den første antennedåse i din bolig. Vores serviceaftale med YouSee/DKTV dækker signalet helt frem til dig, og du kan rekvirere en tekniker fra DKTV uden omkostninger for dig. Hvis teknikeren finder at der er noget galt med din interne installation, kan han give dig et tilbud på udbedring af denne.

YouSee servicetelefon 70 70 40 40, Man- fredage ml. kl. 8 - 20, Lør- sønddag 10 - 20

 © Smørum Kabelnet   Se adresse under kontakt information    2765 Smørum

TYPO3 CMS & WEBDESIGN - WWW.T3CMS.DK